یک مسئلهی مهم که ما انسانها با آن روبرو هستیم و شاید حتی هویت ما وابسته به آن باشد، مسئلهی ارتباط با دیگر انسانها است. هر چه کیفیت روابط ما با دیگران بهبود یابد سطح کیفی زندگی ما و سلامت روان ما نیز بهبود مییابد. اما این ارتقاء سطح کیفی در ارتقاء سطح علمی نیز بروز پیدا میکند.
در فعالیتهای علمی نیز همچون دیگر فعالیتها هر کس دارای استعداد، توانایی و آگاهیهای خاص خود است. در دنیای دیروز مثلاً ۴۰۰۰ سال پیش شما مجبور بودین همهی نیازهای خود را شخصاً برآورده کنید اما با توجه به تخصصگرایی در دنیای امروز شما دیگر نیاز نیست که همه چیز را بدانید. کافی ست شما در حوزهی تخصصی خود ژرف شوید و با کمک دیگران نقصانهای خود را جبران کنید.
در رشته منطق نیز هرچند یک دانش حداقلی و عمومی نسبت به شاخههای منطق مورد نیاز است اما گرچه بیش از آن مفید است ولی فراگیری آن لزومی ندارد و حداقل با توجه به پیشرفتها و وسعت علم چندان عملی و معقول نخواهد بود. این در حالی است که اگر شما در یک موضوع خیلی خاص بسیار عمیق شده باشید و در آن حرفی برای گفتن داشته باشید میتوانید سهم خود را در جهان ایفا کنید.
این در حالی است که از طرفی نگاه کلی و ارتباط بین علوم نیز اهمیت دارد. ما هم به نگاه جزئی، دقیق و از پایین نیاز داریم و هم به نگاه کلی و از بالا. یک راه حل عملی برای حرکت به سمت حل مورد دوم همین مسئلهی ارتباط و استفاده از تواناییها و آگاهیهای دیگران است.
به همین دلیل ارتباط بین منطق دوستان و منطق پژوهان عزیز، و کارهای گروهی بسیار اهمیت پیدا میکند. به عنوان مثال شما میتوانید یک مقالهی علمی را به جای اینکه تنها با اتکا به توانایی خود نگارش کنید این کار را با کمک دوستان علمی خود انجام دهید. به این صورت از آنجا که شما در مورد محتوای مقالهی خود در کنار مونولوگی که دارید از قدرت دیالوگ هم استفاده میکنید هم سطح علمی مقالهتان رشد پیدا میکند و هم به صرف زمان و انرژی کمتری نیاز پیدا میکنید. منتهی این منوط به این است که شما بدانید چه کسانی در چه حوزههایی فعالیت دارند و با شخص مورد نیاز خود ارتباط برقرار کنید.
شبکه اجتماعی «حلقه منطق» بستری است تا این موقعیت را برای منطق دوستان و منطق پژوهان عزیز از دبیرستانی ها و دانشجویان گرفته تا اساتید، فراهم کند.